Red Carpet geléneglelakk, neglelakk som varer i 2 uker?

For en stund siden fikk jeg muligheten til å teste ut et hjemmekit for geléneglelakk. Geléneglelakk må herdes av en led lampe, og det er derfor lakken som oftest holder lengre enn vanlige neglelakker.

Nå i det siste har det blitt veldig populært med disse hjemme kittene, og jeg har prøvd ut Red Carpet sitt. Her er hva som fulgte med:
goldenrose4-150
Neglelakkfjerner, purify, rød lakk, prep, underlakk, overlakk, neglebåndsolje og en led lampe. (Den rosa lakken følger ikke med!)

Rutinen var veldig enkel:
Start med negler uten neglelakk rester på, og bruk gjerne Purity for å fjerne oljer på neglene før du begynner. Så bruker man «prep» på neglene, som er litt som en antibac, bare i flytende form. Den tørker ut neglene, så lakken holder lengre.  Legg et tynt lag med «structure» som er underlakken, og herd den i 30 sekunder. Legg så fargen, og herd i 45 sekunder (lampen skrur seg av etter 45 sekunder). Nytt lag med fargen som igjen herdes i 45 sekunder. Så legger du overlakken tynt over, og herder den i 45 sekunder. Når alle neglene er herdet ferdig, tar du «purity» på en bomullspad og rengjør neglene for det klebrige laget som etterlates på neglene. Helt til slutt kan det være lurt å påføre «revitalize» som er en neglebåndsolje, siden neglene har vært utfor mye tørke. (Den lukter forresten herlig!) Så er du ferdig!

Jeg har fortsatt ikke prøvd det på meg selv, men jeg har lagt lakken 4 ganger på forskjellige venninner! Prosedyren tar rundt en time, noe jeg ikke syns er så altfor galt. Neglelakken er jo helt tørr når den er herdet ferdig! Under ser du et bilde av helt nyherdet lakk jeg la på venninnen min:
spottedredcarpet-028

Det eneste jeg syns er litt krunglete med disse hjemmekitene er at led lampen som følger med er veldig liten. Da må man ta tommelene for seg selv, noe jeg stadig glemmer vekk. Om man prøver å herde alle 5 neglene på en gang, blir tommelen som oftest dårlig herdet. Det kan få følger når man skal fjerne det klebrige laget som er igjen etter lakken har blitt herdet.
En annen ting, som kanskje bare gjelder meg, er at underlakken var helt grusomt seig. Det var veldig vanskelig å legge den tynt! Det er veldig viktig å legge alle lagene med lakk tynt, så de herdes ordentlig.

Venninna mi ble hvertfall veldig fornøyd, og hun ble veldig overrasket over hvor blank og glatt lakken ble!
spottedredcarpet-032

Spørsmålet er: hvor lenge varer lakken? Jeg la denne lakken på mamma, og slik så den nøyaktig 2 uker etter:
oriflamecglj-043
Her ser du at lakken på to negler (pluss tommelen som ikke er med på bildet) har «falt» av. Lakken løsnet litt på kantene, og hun kunne dermed dra lakken av. Jeg rakk jo selvfølgelig ikke å si til henne at hun ikke måtte dra den av, for siden den sitter så godt på neglene er det lett å skade neglen i det man drar lakken av. (Dette gjelder også vanlig lakk: ikke dra av flak på neglen!)
De andre neglene hadde holdt seg veldig fint, med bare litt tipwear. Du kan også se ved neglebåndet at neglene har vokst en del på 2 uker.

Jeg hørte også med en annen venninne, hvordan hun sin lakk hadde holdt. Hun jobber mye i stallen, og bruker veldig sjeldent lakk av den grunn. Hun sin lakk hadde holdt i 3 uker, uten en ripe i lakken! Det syns jeg var utrolig gøy å høre at hun også kan bruke lakk, selvom hun er stalljente 😀

Fjerningen av lakken var mye lettere enn jeg trodde. Jeg har hørt at man trenger å skrape av lakken etter man har brukt foliemetoden, men det trengte ikke jeg! Jeg tok en buffer og brukte den over lakken før jeg puttet dem inn i bomull med neglelakkfjerneren (erase flasken) på, og puttet dem i folie og ventet 15 minutter. Når jeg dro av foliene følgte mye av lakken med inni bomullen, og det var bare litt igjen som jeg trengte forsiktig å skrape vekk med en orangestick. Det meste gikk av i store flak som du kan se på bildet under.
oriflamecglj-052

Jeg er veldig glad for at jeg fikk prøve gelélakk, for det er jo en super oppfinnelse! Jeg har bestilt noen flere farger på nettet, så de får jeg forhåpentligvis snart i posten. Jeg kommer hvertfall til å legge gelélakk på meg når jeg skal ut og reise, for det er så mye bedre enn å måtte dra med deg lakk hjemmeifra også bytte når lakken begynner å flasse av.

Red Carpet kitet kan du kjøpe HER for 1999 kroner.

# Har du prøvd gelé neglelakk før?

Produktet er sendt for vurdering.

11 Comments

 1. Prinsippet høres veldig bra ut, men jeg må innrømme at det er fjerneprosessen som holder meg unna… Vi har jo nå fått Sensationnail på jobb og selv om mange kunder skryter vet jeg ikke om jeg vil utsette neglene mine for fjerneprosessen. 15min med neglelakkfjerner er tross alt veldig mye :S Redd neglene mine kommer til å blir enda styggere og av det. Men jeg er «torn», jeg har veldig lyst på lakk som varer to uker og som ikke slites bort når jeg har vareutpakking på jobb 😉

  Reply
  1. Ida Malene Author

   Ja, det er ganske lenge å ha neglene i kontakt med neglelakkfjerner i 15 min. Så lenge neglelakkfjerneren er mild, skal det jo gå greit. Man må nok til med gode oljer eller kremer etterpå 🙂

   Reply
 2. N.

  Nja,slike at-home kits har fristet,men som noen nevnte over,så er prisen stiv,fjerningsmetoden er ikke akkurat bra for neglene og jeg foretrekker å skifte farge ofte. Skal jeg ha farge til å vare lenge(over en uke),så bruker jeg heller Gelous som underlakk.

  Reply
  1. Ida Malene Author

   Fjerningsmetoden er nok ikke så ille som folk skal ha det til. Etter jeg fjernet neglelakken på mamma syns jeg ikke neglene hennes virker så veldig tørre. Syns ikke det burde holde deg unna å prøve gelélakk 🙂

   Reply
 3. Lii

  Tror ikke jeg hadde taklet det. Bytter neglelakk nesten vær dag. Er noe med og ha samme lakk i flere uker plager meg litt.
  Så hørtes det settet sinnsvakt dyrt ut. Vet depend sitt koster ca 500.
  Men bra for de som vil ha det.

  Reply
  1. Ida Malene Author

   Jeg kommer nok ikke til å bruke kitet selv til hverdags, men det kommer til å bli en livsredder for meg når jeg skal ut på tur! Ja, Depend sitt er en del billigere, men det er et vanlig butikkmerke. Red Carpet er et proffesjonelt merke, og jeg innbiller meg at det også er et salong merke..

   Reply

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *